Werken bij SMIT Riooltechniek. Waar vakmannen nog waardering krijgen. Check of er voor jou een vacature is!

Rioolmonteur allround met installatieskills- fulltime

Als rioolmonteur ben je verantwoordelijk voor herstellen, repareren, aanleggen en vervangen van rioolstelsels. Je gaat meestal samen met een collega op pad met een volledig ingerichte bedrijfswagen vol top- gereedschap en materialen om bij onze klanten een mooi stuk vakwerk achter te laten.  Lees verder door op de link te klikken.

Riool servicemonteur- Fulltime

Als rioolservice-monteur ben je verantwoordelijk voor het ontstoppen, inspecteren en reinigen van rioolstelsels. Je voert stank- en lekkage onderzoeken uit, geeft adviezen aan onze klanten en bent een spil tussen de werkvoorbereiding, onze klanten en de planning. Een uurtje langer doorwerken, vieze handen en eens in de maand een storingsdienst draaien is voor jou geen probleem!  Lees verder door op de link te klikken.

Met twee rechterhanden kom je al een heel eind!

Laag geschoold. Het verboden zinnetje. Praktisch opgeleid. Passen wij riologen in dat plaatje? Niet echt, als je het mij vraagt. Riologen hoeven niet naar school. Wij hebben geen nascholing nodig. Water loopt al jaren omlaag en zolang dat niet veranderd, hebben wij voldoende aan gezond verstand, goed gereedschap en ‘door de wol geverfd zijn’. Daarnaast is de wereld wel veranderd. Ook wij lopen met tablets over straat. Wij sturen digitale werkbonnen met adviezen, foto’s en risico-inventarisaties. Een hele vreemde en zeldzame combi. Digitaal en communicatief sterk zijn en daarnaast ook nog eens raad weten met een verstopte of afgebroken riool. Lees deze pagina door. Pas jij in het plaatje en zie je geen vacature staan? Stuur gerust een open sollicitatie naar b.smit@smitriooltechniek.nl

“Ieder bedrijf heeft wel een ‘Kees’. De niet aanspreekbare ouwe rot die alles weet”.

Ik was eens bij een autodealer om mijn ‘infotainmentsysteem’ te laten updaten. Dat houdt in dat er een laptop aan je auto wordt gehangen en dat op die manier de instellingen worden aangepast. Bij mij ging dat mis. Terug naar de receptie. “Mevrouw, het spijt me, maar het probleem is niet opgelost”. De vriendelijke dame achter de balie slaakte een zucht en zei; “Oh jee. Dan moet ik terug naar Kees om te zeggen dat het mis is gegaan”. Hardop bedacht ze een manier om ‘Kees’ te omzeilen door iedereen in gedachte langs te gaan, die mijn probleem eventueel zou kunnen oplossen. Helaas, ze moest toch echt naar Kees. Nog geen minuut later kwam ze terug; “Sorry, we kunnen het niet oplossen volgens Kees”, waarop ik zei; reset alles dan maar, dan zoek ik een andere oplossing. Nog een diepe zucht; “maar dat moet ik dan ook aan Kees vragen. Hij ziet me aankomen”. [Lees verder na de commercial break]

“Dus u raakt liever een klant kwijt dan dat u ‘Kees’ vraagt te doen wat er van hem verwacht wordt?”

“Nou, dan kent u Kees nog niet”, antwoordde de zenuwachtige dame. En zo vertrok ik, eigenaar van SMIT Riooltechniek bij deze dealer om nooit meer terug te keren. In mijn eerste mailtje voor het maken van een afspraak bij deze dealer had ik aangegeven met vijf bedrijfswagens ‘in mijn maag te zitten’ omdat ik bij de ene na de andere garage tegen dezelfde klant-onvriendelijke ‘Kezen’ aanhikte. Uiteraard was ik van harte welkom met mijn auto’s, totdat Kees roet in het eten gooide.

Kortom; “Wees geen Kees”

Kezen en aanverwante persoonlijkheden zijn bij SMIT Riooltechniek niet welkom. Wij hebben een filter aan de voordeur staan. Kezen vallen meteen buiten de boot en komen niet door het filter heen. Daarna volgen nog vele filters. Als je door al die filtertjes ben heen gevallen en je zit dan op een stoel tegenover de eindbaas van SMIT Riooltechniek, dan ben jij onze man. Of vrouw. Sterk in communicatie, leergierig, vriendelijk, zorgzaam, klantgericht, goed in lezen en schrijven, twee rechterhanden en een positief toekomstbeeld voor jezelf. Een plan waar je met je leven naar toe wilt. Niet alleen qua werk, maar ook qua privé.

SMIT Riooltechniek bestaat pas sinds 2015 en is ontstaan uit een droom. Een droom een bedrijf op te bouwen, waarin iedereen zich belangrijk, nuttig en gewaardeerd voelt. Daar waar je, met of zonder diploma’s, een vak kunt leren en mag werken met dure apparatuur. De term ‘rioolontstopper’ is gewoon niet meer van deze tijd. Riool- en afvoerspecialisten zijn we. Mensen met een enorme bak vakkennis en ervaring op het gebied van riolering. SMIT Riooltechniek geeft mensen de kans zich tot een topper in zijn vak te ontwikkelen, mee te delen in de successen en te werken in een bedrijf waarin iedereen mag meebeslissen. Wil jij werken bij  zo’n bijzondere onderneming? Check dan regelmatig of er een nieuwe vacature is.

Het verhaal van de eik en de eikels

Een spreker vertelde ooit het verhaal van de eik en de eikels. Een goede werkgever is als een eik. Zijn takken produceren eikels. Die vallen naast de eik. Sommige van die eikels groeien uit tot eik. Dat zijn de toppers. Die heb je nodig binnen je onderneming. Sommige blijven eikels. Daar moet je dus vanaf. In sommige gevallen is de baas zelf een eikel. Daar wil je niet voor werken

“Mijn zoon is net 20 geworden en hij heeft het goed voor elkaar!”

“Hij heeft een auto van de zaak. Ja en ook nog een flinke bak. Telefoon en tablet van de baas. Broeken, schoenen, truien, jassen. Alles krijgt ie daar. Hij hoeft zelf zo goed als niets te kopen! Een goed salaris en mooie voorwaarden. Steeds nieuwere en moderne apparatuur waarmee hij mag werken. En ook al is hij net klaar met zijn opleiding, toch mag hij al allerlei onderzoeken uitvoeren, zoals endoscopieën.

Hij heeft maandelijkse overleggen met zijn collega’s, krijgt interne trainingen om zijn werk nog beter te kunnen doen. Ze denken echt met hem mee.

“Oh, rioolspecialist? Ik dacht dat je bedoelde dat hij arts was.”

Vroeger viel de rioolontstopper in dezelfde categorie als de vuilnisman en de schoorsteenveger. Een grove man met een zwartgeblakerde spijkerbroek, een ruitjes blouse met opgerolde mouwen, half herstelde schrammen op zijn harige onderarmen, tatouages van schepen, ankers en hartjes met pijlen en vrouwennamen. Zo één die met zijn kaplaarzen in een dikke laag poep staat te heujen met een rioolslang, waarbij de klonters poep in de rondte vliegen. Een harige beer die staat te werken met grote blote mannenklauwen die zonder zijn handen wassen zijn koelbox leeg schrokt.

Meneer Smit. Hoofd Riologie. Specialist op het gebied van algehele obstipatie.

Schoonmakers zijn interieurverzorgers die werken met kennis van reinigingsproducten. Halve scheikundigen. De klusjes man in de facilitair specialist. iemand met een enorme brede kennis van gebouwen en technische installaties. Een soort huisarts voor gebouwen, die een specialist kan inschakelen waar nodig. De rioolontstopper is rioolspecialist. Een vakman met een opgeruimde bedrijfswagen, camera’s, onderzoeksapparatuur. Die in feite niets anders doet dan een cardioloog. Dotteren van buizen, wegnemen van vernauwingen en embolies, zoeken naar oorzaken en adviseren voor een leven zonder rioolproblemen.