Rioolmonteur bij SMIT Riooltechniek. Waar vakmannen waardering krijgen.

Rioolmonteur allround met installatieskills- fulltime

Als rioolmonteur ben je verantwoordelijk voor herstellen, repareren, aanleggen en vervangen van rioolstelsels. Je gaat meestal samen met een collega op pad met een volledig ingerichte bedrijfswagen vol top- gereedschap en materialen om bij onze klanten een mooi stuk vakwerk achter te laten.

Bij SMIT Riooltechniek is niemand een nummer!

Bij SMIT Riooltechniek ben jij een belangrijke spil binnen onze organisatie. Waarom? Omdat het bij SMIT Riooltechniek allemaal om mensen en samenwerking draait. We hebben elkaar nodig om samen ons doel te bereiken; 100% tevreden klanten. Iedere dag weer krijgen onze mannen en vrouwen één taak mee. “Maak van je klant een fan!” En als we dat doel allemaal voor ogen houden, groeit en bloeit ons bedrijf.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een vast, bovengemiddeld salaris op basis van prestatie
 • Een veilige werkomgeving
 • Een heldere missie en visie
 • Geen baas, maar een coach
 • Pensioen
 • CAO Kleinmetaal
 • Telefoon en tablet van de zaak
 • Degelijke bedrijfskleding
 • Een prima bedrijfswagen
 • Top gereedschap, Makita accu gereedschap
 • Een uniek team, uniek bedrijf
 • Voldoende doorgroei mogelijkheden
 • Ontwikkelen zover als jij wilt
 • Meedenken
 • Attenties met Sinterklaas, Kerst, Valentijn, Pasen en zomaar
 • Meedelen

Meedenken wordt gewaardeerd!

Vaak gaan ideeën en initiatieven linea recta de prullenbak in. Meedenkers worden gezien als bemoeials. Terwijl de meest haalbare en praktische ideeën juist bij de monteurs ontstaan. Bij SMIT Riooltechniek is meedenken juist een must. Er staat geen alles beslissende ‘BIG BOSS’ aan het hoofd, maar een coach, met het doel om over vijf jaar een volledig zelfsturend team neer te zetten. Dat lijkt een onmogelijke taak. Maar met de juiste mensen, die een belangrijk onderdeel zijn van het grote geheel, moet dit een haalbare kaart zijn. Bij SMIT Riooltechniek gaan we juist voor vernieuwing en exclusiviteit. Waar wij gelopen hebben, is van nu af aan een weg.

Cijfers zijn bij SMIT Riooltechniek helemaal geen geheim

Hoe kan je van je medewerkers verwachten dat ze zich volledig inzetten als je ze maar de helft verteld? Als het goed gaat, laten we dat weten. Als het niet goed gaat, bespreken we dat ook. Iedere maand, nadat we een paar tassen Chinees of dozen pizza op tafel hebben gezet, vergaderen we met het hele team. Binnen en buitendienst. Vergaderingen zijn overigens niet verplicht om bij te wonen. Toch zegt er nooit iemand af. In de vergadering worden cijfers, omzet, kosten en winst besproken. We proberen begrip voor elkaar te krijgen en te houden. Kansen, complimenten en hulpvragen worden op tafel gelegd en gezamenlijk denken we na over oplossingen.

Ieder zijn specialisme. En dat mag ook gedeeld worden!

Daar waar de ene rioolmonteur een ster is van het invullen van werkbonnen, is de ander weer veel beter met zijn commerciële skills. De één heeft jarenlange ervaring op het gebied van camera-inspecties of stank onderzoeken. De jongere mensen staan nog aan het begin van hun loopbaan. Als er behoefte aan is, krijgen collega’s ruimte binnen de vergadering om hun skills te presenteren en kennis te delen. Daar worden we allemaal weer wijzer van. Als er vanuit de buitendienst interesse is naar het reilen en zeilen op de planning, werkvoorbereiding of administratie, is er de optie om gewoon eens mee te kijken. Zo ontstaat interesse en begrip voor elkaar en creëren we een hechter team.

SMIT Riooltechniek bestaat pas sinds 2015 en is ontstaan uit een droom. Een droom een bedrijf op te bouwen, waarin iedereen zich belangrijk, nuttig en gewaardeerd voelt. Daar waar je, met of zonder diploma’s, een vak kunt leren en mag werken met dure apparatuur. De term ‘rioolontstopper’ is gewoon niet meer van deze tijd. Riool- en afvoerspecialisten zijn we. Mensen met een enorme bak vakkennis en ervaring op het gebied van riolering. SMIT Riooltechniek geeft mensen de kans zich tot een topper in zijn vak te ontwikkelen, mee te delen in de successen en te werken in een bedrijf waarin iedereen mag meebeslissen. Wil jij werken bij  zo’n bijzondere onderneming? Check dan regelmatig of er een nieuwe vacature is.

Wat verwachten wij van jou?

In ons vak is het hollen of stilstaan. Als het slecht weer is, hebben we het razend druk. Als het heerlijk weer is, kunnen wij daar ook van meegenieten. Dan is het vaak wat rustiger. Rioleringswerk is bijna niet te plannen. De eerste paar opdrachten van de dag zijn vaak al bekend, maar waar je daarna terechtkomt, is vaak een raadsel. Om 16:00 alles laten vallen, is er vaak niet bij. Uiteraard doen we er alles aan iedereen bijtijds thuis te krijgen, maar dat lukt niet altijd. Eens in de zoveel weken draaien we om beurten een weekdienst. Je bent dan buiten werktijd oproepbaar voor spoedgevallen. Zo’n week is best lastig te combineren met bijvoorbeeld een druk gezinsleven. Daarom krijgen de storingsmonteurs een mooie standby-vergoeding. Of je nu wordt opgeroepen of niet. Er wordt van onze rioolmonteur verwacht dat ze zich bij iedere klant voor 100% inzetten om de klant tevreden te maken. Dat houdt in; ze lossen het probleem op, onderzoeken de oorzaak, geven advies en koppelen die adviezen terug naar de werkvoorbereiding. Onze mensen kunnen omgaan met een digitale werkomgeving. Werkbonnen, offerte- aanvragen, opdrachten, agenda’s. Alles gaat digitaal per tablet. Van alle bijzonderheden worden foto’s gemaakt. De mannen buiten zijn de oren en ogen van het totale team. Monteurs spelen bevindingen in tekst en foto’s door naar kantoor, waar vandaan de werkvoorbereiding weer wordt aangestuurd. Onze mannen hebben commercieel inzicht en letten op de kleintjes. Ze zijn eerlijk, maar doen de zaak niet tekort. Ze zien kansen en grijpen die met beide handen aan. Ze zijn leergierig, hebben hart voor de zaak en zijn bereid elkaar een handje te helpen.

Rioolmonteur, kennis van materialen en machines

Als rioolmonteur heb je kennis van materiaalsoorten, de eigenschappen, hulpstukken en maatvoering. Je werkt volgens nen normering voor binnenhuisriolering en buitenriool, of bent bereid je hierin te laten trainen. Je hebt kennis van veilig werken, juist gebruik van machines, gereedschap en Persoonlijke Beschermings Middelen. (PBM’s)

 

 

 

Goed in Nederlandse taal in woord en geschrift

Je hoeft geen schriftgeleerde te zijn als rioolmonteur. Maar je moet je werkzaamheden wel goed kunnen omschrijven. Een advies of aandachtspunten op papier zetten, is voor jou geen probleem. Je leest soms uitgebreide opdrachten in je digitale agenda, krijgt regelmatig een mailtje vanaf de planning om je goed te kunnen voorbereiden op je klus. Ook wordt er soms een reactie van je verwacht. Bij de grotere projecten moet je werkzaamheden en meerwerk goed en overzichtelijk bijhouden. Uiteraard helpen we je overal bij, maar uiteindelijk moet je dit zelf kunnen doen.

We hebben allemaal een stratenmaker en hovenier in ons

Daar waar gegraven wordt, moeten soms stenen en planten wijken. Je hebt oog voor detail en je probeert je werkplek net iets netter achter te laten dan je hem hebt aangetroffen. Een straat herstellen, grond aanharken, een struik of plant terugzetten. Het zit allemaal in je pakket. Een rioolmonteur is van alle markten thuis. En natuurlijk hoef je niet alles te kunnen als je net begint. Maar je gaat het wel leren. En daar helpen wij elkaar bij!