Uw gres of gietijzer riool verzakt, kapot of aan vernieuwing toe? U wilt uw gresbuis of gresriool laten repareren, herstellen of vervangen?

Geen tijd om een uitgebreide uitleg te lezen en liever meteen iemand aan de telefoon? Bel direct!

Is uw gietijzer riool al aan vervanging toe?

Hoe de staat van uw gietijzer riool of gresbuis precies is, kan alleen een camera-inspectie uitwijzen. Maar toch kan je er wel een beetje vanuit gaan dat uw gresriool of gietijzerriool haar economische levensduur heeft gehad. De buizen zijn gewoon oud, ruw van binnen, blootgesteld aan vocht, er zijn dunne plekken ontstaan in de wand. Zo’n gietijzer riool is vergeleken met een modern PVC riool gewoon onbetrouwbaar op het gebied van verstoppingen. Bovendien heeft gietijzer de nare eigenschap om in de lengte te scheuren als de wand dun genoeg is. Dat houdt in dat je totaal onverwachts met een flinke scheur in de rioolbuis zit. Combineer dat met een verstopping en je bent ver van huis!

Gietijzer riool vervangen SMIT Riooltechniek

Dat verzakte gres riool. Hoe lang kan die gresbuis nog mee?

Een gresriool bestaat uit losse hulpstukken en buisdelen van meestal 1 meter. De verschillende onderdelen zijn met manchet en spie verbindingen in elkaar geschoven en de kragen zijn afgesmeerd met cement. Een mooi systeem, maar met als nadeel; het is net als gietijzer, een loodzwaar materiaal, ligt vaak op of in de grond en is onderhevig aan trillingen en verzakkingen. het cement is na jaren poreus geworden, de verbindingen zijn gaan lekken en liggen niet meer mooi tegenover elkaar. Rioolvuil blijft liggen omdat water tussen iedere verbinding weg loopt, met zeer hardnekkige verstoppingen tot gevolg. Door vocht en mest en open verbindingen, hebben wortels van bomen een prima voedingsbodem. Ze groeien de buis in en drukken de leiding kapot. Vroeg of laat komt de dag een keer dat de boel flink verstopt zit. Misschien kan je het beter voor zijn door alvast een offerte op te vragen bij SMIT Riooltechniek.

Klik hier voor de contactpagina en laat een bericht achter. Wij nemen dan contact met u op om een afspraak in te plannen voor een geheel vrijblijvende offerteopname.