Last van rioolstank? Maak snel een afspraak voor een stankonderzoek!

Stankoverlast door vieze rioollucht, waar komt dat vandaan?

Niets is vervelender dan een onzichtbaar probleem, zoals vieze rioollucht in huis. De welbekende muffe “rotte eierenlucht” die rondom het kruipluik, de meterkast of op zolder hangt. Rioolstank kan verschillende oorzaken hebben. Maar één ding staat vast; u heeft een open verbinding in uw rioolstelsel. En dat is niet alleen vervelend, maar ook ongezond! Met een stankonderzoek van SMIT Riooltechniek is de oorzaak van rioolstank en stankklachten snel helder!

Waar komt die rioollucht opeens vandaan?

Rioollucht kent verschillende oorzaken. De meest voorkomende is een afgebroken buis in de kruipruimte. Dit hoef je niet direct te zien, het begint namelijk altijd met een scheurtje. Ook kunnen sifons droog komen te staan, door ‘overhevelen’. Dat klinkt ingewikkeld, maar vervuiling in een buis kan er voor zorgen dat een sifon langzaam leeg loopt. En een sifon zonder water veroorzaakt: Jawel; Rioolstank. Laat uw afvoer reinigen door onze afvoerspecialisten!

rioolvliegjes-motmuggen-motjes-rioolvlieg-stank-rioollucht
Rioolvliegjes en stank uit de kruipruimte?

Hoe werkt een stankonderzoek?

Om soms hele kleine scheurtjes in een rioolstelsel te vinden, hebben wij een speciale rookgenerator. Dit apparaat is niet meer dan een grote ventilator met een gloeispiraal, waar kleine hoeveelheden rookvloeistof mee worden verhit. De rookontwikkeling die hierdoor ontstaat, blazen wij met een slang vanaf de rookgenerator, via een willekeurige afvoer, in een rioolstelsel. De dikke witte rook zoekt een uitweg richting riool en dakontluchting, maar is dun genoeg om ook door scheurtjes, kiertjes en openstaande verbindingen te ontsnappen. Op die manier maken wij zichtbaar wat u alleen met uw neus kunt waarnemen. In het filmpje hiernaast is sprake van een fabricagefout in de toiletpot; Er zit een opening tussen de afvoer en de aanvoer van water, wat zorgt voor ondraaglijke stank.

Hoe werkt een stankonderzoek

Het Gevaar Van H2S Gas

De rioollucht die u ruikt is H2S gas(Waterstofsulfide, ook wel rioolgas genoemd). Dit wordt veroorzaakt door het rottingsproces van organische stoffen. H2S is giftig en kan in hoge doseringen zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Wacht dus nooit te lang met het verhelpen van stankklachten!

Rioolstankspecialst

In combinatie met de modernste apparatuur en onze ruime ervaring met het oplossen van langslepende rioolstank problemen, kunnen we onszelf gerust ‘de rioolstankspecialist’ noemen. Wij vertellen u waar de rioolstank vandaan komt, geven een passend advies of stellen een rapportage of vrijblijvende offerte op. Onze afdeling reparatie en vernieuwing lost het probleem graag op een vakkundige manier voor u op.

Een fout in de aanleg van een technische installatie komt in nieuwbouw nogal eens voor

De moderne nieuwbouwwoningen hebben mooie snufjes; warmte-terug-win-installaties (WTW-installaties), warmte pompen, verwarming en koeling door hetzelfde netwerk aan buizen, gezamenlijke toevoer van frisse lucht in de woningen. En ons riool loopt daar een beetje als een rode draad tussendoor. Een klein foutje in de aanleg kan dan al een flink stankprobleem veroorzaken. SMIT Riooltechniek heeft apparatuur, kennis en ervaring om ook hierbij het lek boven te krijgen.

Heeft u stankklachten? Neem geen risico’s. Wacht niet te lang!

 

Bel Smit Riooltechniek, wij hebben een neus voor uw rioolstank problemen.

Rioolstank Zoetermeer Stankonderzoek
SMIT Riooltechniek Zoetermeer