Vacature:

Energieke planner
-38 uur per week-

Dit zijn wij:

‘Een klant van begin tot einde aangenaam verrassen. Werken met een zelfsturend team van mensen die allemaal een stukje SMIT Riooltechniek zijn.’

SMIT Riooltechniek BV bestaat sinds 2015 en heeft een hele duidelijke missie: Wij willen het beter doen dan de gevestigde rioleringsbedrijven. Om die reden is onze missie: Streven naar 100% tevreden klanten. Alles wat wij doen draagt hier aan bij!

Wij voeren voornamelijk werkzaamheden uit voor zakelijke klanten (B2B). Die klanten bestaan uit; onderhoudsbedrijven, vastgoedbeheerders en technische installatiebedrijven. Dit type klant vraagt om snel en duidelijk communiceren, oplossen en afhandelen. En dát is waar wij goed in zijn!

Dit ga je doen:

Samen met onze ervaren planner ga je:

  • Telefonisch aannemen en inplannen van opdrachten.
  • Inplannen en verwerken van opdrachten die per mail binnenkomen.
  • Te woord staan van monteurs, overleggen met opdrachtgevers, knopen hakken.
  • Zorgen dat je juiste monteur met de juiste spullen op de juiste plek staat.
  • Beheren van de info@ mailbox. (filteren, afhandelen, doorsturen en opruimen)

Het samenwerken met je collega’s van de buitendienst.

  • Je bent altijd in contact met de buitendienst, weet wat er speelt en houdt de planning strak in de gaten.
  • Eens per maand hebben we een buitendienstvergadering in de avond. Daar ben jij bij aanwezig.
  • Je werkt nauw samen met je collega planner, maar ook met de werkvoorbereiding.

Het samenwerken met je collega’s van de binnendienst

  • Je neemt deel aan wekelijkse overleggen met collega’s (heilige uurtjes).
  • Je bent bereid soms een collega te helpen, een klein project op je te nemen of iets uit te zoeken/ uit te werken.

Dit ben jij:

 • Je wordt blij van hectiek, uitdagingen, puzzelen, rechtzetten, helpen en oplossen.
 • Je bent direct, recht door zee, welbespraakt en vriendelijk. Zowel telefonisch als schriftelijk.
 • Je werkt graag in een klein teamverband, durft initiatief te tonen, helpt en leert graag.
 • Microsoft office is voor jou bekend terrein.
 • Je speurt naar verbeterpunten om je werk makkelijker te maken en helpt daarmee aan de groei van ons bedrijf.
 • Je kunt goed omgaan met vrijheid en ruimte om je te ontwikkelen.
 • Je bent 38 uur per week beschikbaar (dagelijks 08:00 – 17:00uur)

Dit bieden wij jou:

 • Je start met een arbeidsovereenkomst van 7 maanden, waarvan 1 maand proeftijd. In deze eerste contractperiode leren wij jouw alles rondom SMIT en de taken die bij jouw functie horen.
 • Het doel is uiteindelijk een vast contract in fulltime loondienstverband.
 • Zodra jij alle processen kent en zelfstandig aan de slag kan, betalen wij een bovengemiddeld loon, dat gelijk ligt aan dat van je collega’s.
 • Een belangrijke plek in een gezellig en laagdrempelig team, waarin humor erg belangrijk is.
 • Alle ruimte om mee te denken, jezelf en je afdeling te ontwikkelen en te helpen bouwen aan onze droom.
 • Een telefoon en laptop van de zaak en alles wat jij nodig hebt om je werk goed te doen.

Hebben we jouw interesse gewekt?

Stuur dan even een mailtje naar je nieuwe collega: gene.krol@smitriooltechniek.nl

We vinden het leuk als je de tijd neemt om jouw sollicitatie toe te lichten.
Wie ben jij? Wat zijn jouw sterke kanten? Waarom pas jij bij ons en wij bij jou?

Vergeet niet om je CV toe te voegen aan je bericht.

Meedenken wordt gewaardeerd!

Vaak gaan ideeën en initiatieven van medewerkers linea recta de prullenbak in. Meedenkers worden vaak gezien als bemoeials. Terwijl de meest haalbare en praktische ideeën juist bij de medewerkers ontstaan. Bij SMIT Riooltechniek BV is meedenken juist een must. Er staat geen alles beslissende ‘BIG BOSS’ aan het hoofd, maar een coach. In de eerste 5 jaar van ons bestaan hadden we het doel om een volledig zelfsturend team neer te zetten. Dat leek een onmogelijke taak. Maar met de juiste mensen op de juiste plek, het verschaffen van vrijheid en verantwoordelijkheden, bleek dit een haalbare kaart. We willen dit verder uitbouwen en in stand houden.

Cijfers zijn bij SMIT Riooltechniek helemaal geen geheim

Hoe kan je van je medewerkers verwachten dat ze zich volledig inzetten als je ze maar de helft verteld? Wekelijks is er de binnendienstvergadering, waarbij iedereen verantwoording draagt voor zijn/ haar taken. We delen strubbelingen met elkaar en proberen elkaar te helpen bij verbeterpunten. De cijfers (omzet, kosten, verwachtingen en winst) worden tijdens de tweemaandelijkse buitendienstvergaderingen gedeeld. De buitendienstvergadering is niet verplicht. Toch zegt er nooit iemand af. Kansen, complimenten en hulpvragen worden op tafel gelegd en gezamenlijk denken we na over oplossingen. Zo blijft iedereen betrokken.

Ieder zijn specialisme. En dat mag ook gedeeld worden!

Daar waar de ene rioolmonteur een ster is van het invullen van werkbonnen, is de ander weer veel beter met zijn commerciële skills. De één heeft jarenlange ervaring op het gebied van camera-inspecties of stank onderzoeken. De jongere mensen staan nog aan het begin van hun loopbaan. Als er behoefte aan is, krijgen collega’s ruimte binnen de vergadering om hun skills te presenteren en kennis te delen. Daar worden we allemaal weer wijzer van. Als er vanuit de buitendienst interesse is naar het reilen en zeilen op de planning, werkvoorbereiding of administratie, is er de optie om gewoon eens mee te kijken. Zo ontstaat interesse en begrip voor elkaar en creëren we een hechter team.

SMIT Riooltechniek BV bestaat pas sinds 2015 en is ontstaan uit een droom. Een droom een bedrijf op te bouwen, waarin iedereen zich belangrijk, nuttig en gewaardeerd voelt. Daar waar je, met of zonder diploma’s, een vak kunt leren en mag werken met dure apparatuur. De term ‘rioolontstopper’ is gewoon niet meer van deze tijd. Riool- en afvoerspecialisten zijn we. Mensen met een enorme bak vakkennis en ervaring op het gebied van riolering. SMIT Riooltechniek BV geeft mensen de kans zich tot een topper in zijn vak te ontwikkelen, mee te delen in de successen en te werken in een bedrijf waarin iedereen mag meebeslissen. Wil jij werken bij  zo’n bijzondere onderneming? Check dan regelmatig of er een nieuwe vacature is.

SMIT Riooltechniek BV: Een bijzondere club met een frisse kijk op ondernemen.

Bram Smit; “Dit bedrijf is volledig gebouwd op mijn issues. Daar waar ik als jonge jongen stijf gescholden werd omdat ik iets niet goed deed, ben ik nu van mening dat zo’n aanpak kansloos is. Je scheldt je kind ook niet stijf als hij moet leren fietsen. Je neemt het bij de hand en laat het zien hoe het werkt. Soms talloze keren opnieuw. Dat resulteert uiteindelijk in een fietsend kind. Het gaat om het eindresultaat. De weg er naar toe is voor iedereen anders.”

Als een collega vaak belt voor ondersteuning, gaan we niet zeggen dat hij moet stoppen met zoveel bellen, maar we gaan kijken wat de achterliggende reden is. Gaat het om onzekerheid? Gebrek aan kennis? Gebrek aan sturing of aandacht? Dan gaan we daarmee aan de slag.

Het eindresultaat moet leiden tot een zelfsturend team van zelfstandig werkende vakmensen, die allemaal gewoon doen wat ze moeten doen om samen iets duurzaams te creëren: Een bron van inkomsten, waarmee we onze gezinnen voeden. Waarmee we ontwikkelen, doorleren, doorgroeien en nóg beter worden in wat we doen.