Afvoer verstopt? SMIT Riooltechniek Zoetermeer geeft tips & trucs  om zelf  een probleem te verhelpen!

Zoals in iedere stad hebben ook de inwoners van Zoetermeer te maken met verstopte afvoeren. Er zijn verschillende dingen die u eerst zelf kunt proberen om een afvoerprobleem op te lossen. Lukt het niet, dan helpt SMIT Riooltechniek Zoetermeer u graag met het verhelpen van uw verstopte afvoer.

Tips en Trucs om zelf uw afvoer te kunnen ontstoppen!

  • Zet een emmer onder uw sifon
  • Schroef uw sifon uit elkaar zodat u deze kunt leegkloppen en omspoelen (vergeet niet van te voren een foto te maken; dit is gemakkelijker met monteren)
  • Monteer het sifon, zet de spoelbak vol met water, druk een vochtige vaatdoek op de overloop en pomp een paar keer stevig met een plopper op het afvoerputje.

Verstopte wastafel

  • Zet een emmer onder uw wastafel
  • Schroef de beker onder het sifon uit elkaar zodat u deze kunt leegkloppen en omspoelen (vergeet niet van te voren een foto te maken; dit is gemakkelijker met monteren)
  • Haal een dunne schroevendraaier door het bovenste deel van het bekersifon om ook daar haren weg te halen.
  • Monteer het wastafel sifon en controleer of alles vast zit, zet de wastafel vol met water en trek de stop eruit

Verstopt Toilet

  • Trek het toilet door tot het water aan de rand staat
  • Buig een plopper binnenstebuiten en pomp een aantal keer stevig in de afvoer van het toilet.

Verstopte draingoot in de douche

Op YouTube kunt u filmpjes vinden waarin het demonteren van een draingoot wordt uitgelegd. Zo kan je er alles aan doen om je probleem zelf te verhelpen en te voorkomen.

Verstopte regenpijp of dakgoot

De oorzaak van een verstopte dakgoot zit vaak in onderhoud. Zet een ladder stevig neer en vraag hulp aan iemand die de ladder beneden vasthoud, zodat deze niet kan wegglijden. Controleer of de doorvoer naar de regenpijp open is en maak, als dat nodig is, de dakgoot schoon.

Zit het probleem niet in de dakgoot en staat de doorvoer naar de HWA (hemelwaterafvoer) vol? Dan is de kans groot dat het probleem onderin de regenpijp zit. Boor dan een gaatje onder in de regenpijp en laat het water eruit lopen. Zaag vervolgens de regenpijp door en probeer met de tuinslang de verstopping weg te spoelen door deze onderin de buis te steken.

Op en neer halen mag, maar niet te hard om schade te voorkomen.

Alles geprobeerd maar lukt het niet om uw afvoerprobleem zelf op te lossen?

Geen paniek, bel Smit Riooltechniek! Wij ontzorgen u graag. Wij lossen ieder rioolprobleem op, ruimen de rommel op en geven een passend advies. Neem dus gerust vrijblijvend contact met ons op!