Last van rioolvliegen (ook wel motmuggen, rioolvlieg, psychodidae of rioolvliegjes genoemd) in combinatie met rioolstank of rioollucht in de buurt van de kruipruimte? U heeft een rioolprobleem!

“De laatste tijd zie ik hier en daar een klein zwart vliegje in de gang zitten. Ook wel in het trapgat en bij de meterkast. Ze zijn klein, hebben grote ronde vleugels ten opzichte van hun te kleine lijfje. En ze lijken te lui om weg te vliegen. Ook hangt er een muffe geur in de gang en op zolder. Het lijkt op rioollucht, maar ik weet het niet zeker. Ik kan het het beste omschrijven als een putlucht uit de kruipruimte. Wat kunt u voor mij betekenen?”

Bovenstaande vraag is er één die we heel vaak van klanten krijgen. Soms zijn ze ten einde raad. In sommige gevallen hebben we het over honderden vliegen. En als we dan komen en het vloerluik openmaken, zijn de muren soms zwart van de vliegen. Ze zijn te lui om weg te vliegen en zitten overal, op wanden, plafonds, gangen, maar ook in de keuken, waar het eten van vandaag weer wordt bereidt.

Waar het probleem precies zit weten we in dit stadium nog niet. Maar één ding staat vast; u heeft een open verbinding in uw rioolstelsel. En dat is niet alleen vervelend, maar ook ongezond! met een stankonderzoek van SMIT Riooltechniek is uw stankklacht snel verholpen!

rioolvliegjes-motmuggen-motjes-rioolvlieg-stank-rioollucht

Waar komt die rioollucht opeens vandaan?

Rioolvliegjes in huis en rioolstank kennen verschillende oorzaken. De meest voorkomende is een afgebroken buis in de kruipruimte. Dit hoef je niet direct te zien, het begint namelijk altijd met een scheurtje. De rioolvlieg, die leeft in het rioolstelsel, kan door deze scheur richting het licht vliegen en komt daarmee meestal terecht op je mooie witte wanden, dicht bij de bron. Vaak gaat dit samen met een rioollucht in de gang of meterkast, komende vanuit de kruipruimte. De stank kan tot in de zolder doortrekken, via kokers en kanalen die vanaf de kruipruimte tot aan de zonder lopen.

Rioolvliegjes motmuggen rioolmuggen stankoverlast

Wij hebben onze eigen ongediertebestrijder!

Het wegnemen van de bron is vaak niet de enige oplossing voor het verdelgen van rioolstank en rioolvliegen. Vaak leggen de vliegen eitjes in rioolvuil of water en houden op die manier de cyclus in stand. Na herstel van een eventuele rioolbreuk, kunnen de rioolvliegen zichzelf nog steeds in leven houden. Om het uitkomen van nieuwe vliegen te voorkomen, dekken we plekken waar larven zitten, af met een laag schoon zand. Het vliegend ongedierte laten we verdelgen door onze eigen ongediertebestrijder.

SMIT Riooltechniek: de rioolvliegen specialist

In combinatie met de modernste apparatuur en onze ruime ervaring met het oplossen van langslepende rioolvlieg problemen, kunnen we onszelf gerust ‘de rioolvlieg-specialist’ noemen. Wij vertellen u waar de rioolvliegjes vandaan komen, geven een passend advies of stellen een rapportage of vrijblijvende offerte op. Onze afdeling reparatie en vernieuwing lost het probleem graag op een vakkundige manier voor u op.

Heeft u last van rioolvliegjes? Neem geen risico’s. Wacht niet te lang!

Bel SMIT Riooltechniek, wij hebben een neus voor rioolproblemen.

Rioolvliegjes motmuggen rioolmotjes stankonderzoek SMIT Riooltechniek