RioLeren. De unieke, zelf ontwikkelde, interne opleiding tot rioolservice specialist

RioLeren; een unieke, praktijkgerichte opleiding voor rioolspecialisten. Daar waar je leert oplossen, herstellen, voorkomen en adviseren.

Rioolontstoppers zijn in twee maanden klaargestoomd. Rioolservice specialisten niet.

Allereerst verklappen wij het grote geheim van het doorsnee grote ontstoppingsbedrijf; 80% van de servicemonteurs krijgt een opleiding van ergens tussen twee weken en twee maanden. Dat houdt in; ergens tussen de 80 en 350 uur ga je met een collega mee en wordt je klaargestoomd om afvoeren en riolen te kunnen ontstoppen. En dat gaat ook wel, zolang het niet moeilijker wordt dan een afvoertje ‘doorprikken’. Dan hebben we nog de overige 20%. Dat zijn de mannen die zich dagelijks bezig houden met het redden van hun 80% collega’s. En dat is fijn voor de werkgever, maar heeft een enorm demotiverend effect voor beide groepen werknemers.

Met een goede opleiding sta je gewoon je mannetje.

Hoe zou jij je voelen als jij na 14 dagen in een ziekenhuis een algehele obstipatie mag verhelpen, na een opleiding van 2 maanden? De grote ziekenhuis baas voert de druk op en zegt dat je het makkelijk kan en jij staat daar met knikkende knieen. Klaar met je camera om een donker hol in te gaan van iemand die denkt dat ie een specialist achter zich heeft staan. En als je het niet goed doet, komt er een ouwe rot, die nog even benadrukt dat jij het niet kunt. Die moppert tegen de voorovergebogen patiënt over de hopeloze jonge dokters en de ziekenhuis baas die alles en iedereen maar binnenhaalt om de grote stroom patiënten aan te kunnen.

Ben je goed in wat je leuk vindt? Of is het leuk om ergens goed in te zijn?

Via RioLeren krijg je alle handvatten om goed te worden in wat je doet. Het is toch heerlijk om je mannetje te staan op jouw vakgebied? Dat jij in staat bent om een klant uit te leggen wat er precies aan de hand is. Hoe het probleem wordt veroorzaakt en hoe jij dat eventueel voor hem kunt oplossen? Dat is waar wij mensen voor klaarstomen.

RioLeren niet alleen voor rioolservice monteurs, maar ook een opleiding voor planners en werkvoorbereiders

RioLeren vertelt je iets over het veilig werken. Wat zijn de risico’s? Hoe dek je deze in? Het leert je tips en trics om je werk zo goed mogelijk te doen, garantiegevallen tot een minimum te beperken. Het legt uit hoe je schade aan vloeren, wanden en sanitair kunt voorkomen, hoe je zo schoon mogelijk werkt. Maar ook heel praktisch; welke machines en gereedschappen passen het beste bij welke situatie?
Daarbij leer je hoe een rioolprobleem kan ontstaan zodat je ook weet wat te doen om het te voorkomen. RioLeren geeft inzicht in de aard en de duur van rioolwerkzaamheden. Een praktisch verhaal dat zorgt voor betere communicatie tussen binnen en buitendienst, planning en klanten.

RioLeren in modules

RioLeren bestaat uit verschillende modules, hoofdstukken, trainingen en workshops. Bij afronden en behalen van de verschillende modules, krijgt de kandidaat een vinkje extra. Hoe meer vinkjes, hoe meer vakman. Zo heb je iets om de kwaliteit(en) van medewerkers te meten. Een daarbij kan je met al die vinkjes ook veel beter je salarisonderhandelingen in gaan. Je bent immers een allround rioolservice topper. En die zijn goud waard.