Pas op! Oplichters actief!

Iedere gek kan bovenaan de zoekresultaten staan. Als je maar genoeg betaalt.

Als bedrijf zijnde kan je geld inzetten op bepaalde trefwoorden. Hoe meer je betaalt, hoe groter de kans is dat jouw bedrijf bovenaan komt te staan als klanten zoeken op jouw gekozen trefwoorden. Je kunt je voorstellen dat je met een overstroming, lekkage of verstopping al snel via Google gaat zoeken op woorden als; ‘Afvoer verstopt Zoetermeer’, ‘Riool kapot Boskoop’, ‘Toilet verstopt Waddinxveen’, enz.

Of je kent al een bedrijf en bent op zoek naar de contactgegevens. Je zoekt bijvoorbeeld op ‘SMIT Riooltechniek Zoetermeer’.

Internet is fantstisch. Maar weet met wie je te maken hebt! Oplichters liggen op de loer!

Inmiddels hebben oplichters in Zoetermeer, Boskoop en Waddinxveen ook in de gaten dat zij op een redelijk eenvoudige manier bovenaan je scherm kunnen eindigen. Dat doen ze net als echte bedrijven; inzetten op veelgebruikte zoekwoorden, waaronder zelfs bedrijfsnamen!

Degene die voor iedere keer dat iemand op ‘SMIT Riooltechniek’ zoekt tussen de vijf en tien euro betaalt, eindigt vrijwel altijd bovenaan. De oplichters zorgen voor een betrouwbare uitstraling, een website die lijkt op het bedrijf waarop je zoekt. Ze geven je minimaal het idee dat je het juiste bedrijf belt, voor jouw riool of afvoer probleem. Het lastige is; het is allemaal legaal.

Riool ontstoppen Zoetermeer

Echte vakmannen gaan niet voor het grote geld. Zij gaan voor vakwerk!

De kwaliteit is schandalig, de tarieven meer dan buitensporig

Nadat de oplichters hun werkzaamheden hebben afgerond (veelal kortetermijn oplossingen) wordt de rekening opgemaakt. Voorrijkosten, voorrijkostentoeslag avond, gebruik veer, gebruim veer avond, gebruik plopper, gebruik plopper avond,  handschoenen, advieskosten, terugrijkosten…verzin het maar. Alles wordt uit de hoge hoed getoverd om maar tot een zo hoog mogelijkbedrag te komen. €800,00 voor een uur werk is zeker geen uitzondering meer.

En dan moet er worden afgerekend

Dreigementen als; “ik vertrek niet voordat u betaald heeft”, “bel de politie maar”, “als u nu niet betaalt dan…” zijn aan de orde van de dag. Je kunt je voorstellen dat oudere mensen, mensen alleen of goedgelovoge mensen ervoor kiezen om de rekening toch maar te betalen. Het probleem lijkt immers opgelost.

Opgelost? Ja. voor een week, misschien twee weken

Deze mensen bieden kortetermijn oplossingen. Sterker nog, als ze het niet voor elkaar krijgen, bellen ze uit jouw naam een geronomeerd ontstoppingsbedrijf. Ze rekenen hun uren vast af. En als er dan een echt bedrijf voor de deur staat om het probleem wel op te lossen, mag je deze ook nog even betalen. Er ontstaat een geschil met het laatste bedrijf dat komt, omdat zij geen idee hebben dat zij niet door jou, maar door een oplichter zijn aangestuurd.

Wat te doen als u toch met een oplichter in zee bent gegaan?

Zorg ervoor dat je tijdens de discussie iemand om hulp vraagt. Een buurman, buurvrouw, zoon of dochter of gewoon de politie bellen. Vaak kan er na een flinke discussie zomaar de helft van het bedrag af. Dan ben je nog steeds opgelicht, maar wel voor de helft minder.

Specialistisch reinigen Mini Miller Smit Riooltechniek

Ons basispakket: Voorrijden, 1 uur werk en de BTW. Geen verrassingen achteraf. En zo hoort het ook!

Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt?

Een goed en eerlijk rioleringsbedrijf vertelt je van te voren welke kosten je kunt verwachten. Vaak zijn er startpakketten (Voorrijkosten, een deel arbeid en eventueel BTW) en betaal je na het startpakket per 15 munten een extra bedrag. Let hier goed op. Niet alle basispakketten zijn gelijkwaardig. De één heeft in het startpakket een half uur arbeid berekend, de ander bijvoorbeeld geen BTW. Ook hier is het starttarief vaak aantrekkelijk, maar begint na een half uur de teller te lopen.

 • Check je zoekresultaten; klopt het internetadres met het bedrijf dat je zocht? Nee? Doorzoeken.
 • Sla de advertenties over en zoek naar bedrijven die geen geld pompen om bovenaan te staan. Een site met voldoende relevantie informatie zal ook goed eindigen in de zoekresultaten.
 • Zoek naar een bekend lokaal bedrijf, lees reviews en ervaringsverhalen
 • Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook zo. Oplichters geven je nooit een helder verhaal

SMIT Riooltechniek; de afvoer- en Rioolspecialist die van uw probleem zijn uitdaging maakt!

SMIT Riooltechniek afvoer riool verstopt Zoetermeer

Waarom bij afvoer ontstoppen Zoetermeer kiezen voor Smit Riooltechniek?

 • Heldere en vaste tarieven
 • Top service
 • Wij ruimen de rommel netjes voor u op
 • Altijd een passend advies
 • 3 maanden garantie*
 • Ook voor VvE en vastgoedbeheer

Wanneer Smit Riooltechniek?

 • Afvoer ontstoppen Zoetermeer
 • Reparatie en Aanleg riolering
 • Lekdetectie, lekkage onderzoek
 • Stankonderzoek
 • Camera-inspectie
 • Als u een echte specialist nodig heeft

Afvoer ontstoppen Zoetermeer, Waddinxveen, Moerkapelle, Benthuizen.

De mannen van SMIT Riooltechniek werken ieder hun eigen route af binnen Zuid Holland. Zo zijn we altijd snel in de buurt, kennen we de probleemgebieden en kunnen we u goed advies meegeven!

Meer informatie over SMIT Riooltechniek?

Kijk eens bij Diensten, ons verhaal, blog of de top25 van veroorzakers van rioolproblemen