Belevenissen van een vakgek 3; Dikker dan ik dacht

 In Smit riooltechniek

Welvaart en een kruipluik gaan niet altijd even goed samen.

Sinds anderhalf jaar ben ik de trotse eigenaar van mijn Smit Riooltechniek. Een sjiek bureau, 2 grote computerschermen, een koffiebonenmachine, netwerkborreltjes en zoveel vrije dagen als je maar wilt. Een geweldig beeld toch?

Helaas. Uitslapen gaat niet meer. Om 7.00 begint de telefoon te gillen. De hele dag beslissen, plannen, schipperen, adviseren. En dat allemaal met je kop in een keukenkastje, je telefoon geklemd tussen schouder en oor. Als je dan je buiten-de-deur werkdag hebt gehad, haast je je naar je notenhouten bureau om daar je zelfgeschreven werkbonnen te ontcijferen. Dan de planning voor morgen, nog wat mailtjes, rapporten, bestandjes, rekeningen. En oh ja, ik heb kookdienst.

Nummer 12 met mihoen, 146 en 2x 48 met sambal. Lekker gekookt. Met de mihoen nog in je mondhoeken, klap je de deur van het thuisfront alweer achter je dicht.

Op weg naar kantoor, aangezien ik de materialen voor morgen nog niet heb besteld. Gelukkig heb ik voldoende energieboost op kantoor; nootjes, chips, drop en cola.

Voordat ik goed en wel weer veel te laat in bed kruip, heb ik het laatste stuk oude kaas en een stuk grillworst naar binnen geprakt. En net voor je dan eindelijk in een diepe slaap valt, gaat de wekker en begint het hele riedeltje weer opnieuw.

“Ik kruip even door het luik om te zien of hier iets lekt onder de vloer mevrouw.”
“Sorry hoor, maar pas jij daar doorheen dan?”
“Je zou het niet zeggen als je mijn postuur ziet, maar ik ben nog zo flexibel als een jonge aap!”

Toch sta ik even later, met angstzweet tussen de bilnaad, tot mijn middel in het gat te bedenken wat ik kan doen om de dame in kwestie af te leiden. Vol verwachting kijkt ze me aan. Met zo’n blik van; nou…waar wacht je op?

Ik zou kunnen roepen dat ik kramp heb. Of acute diarree. Of dat ik plotseling naar een spoedgeval moet. Maar uiteindelijk kies ik toch maar voor de eerlijke weg. “Nou mevrouw… u heeft wel een erg krap luik. Ik zit een soort van vast, zeg maar. Help.”

Gelukkig werk ik niet alleen. We hebben monteurs in alle soorten en maten.

Afvoer verstopt? Bel gerust.

Geen paniek. Smit Riooltechniek.
0798200284