Zoekt u een betrouwbare rioolontstopper in Boskoop?

De Rioolontstopper in Boskoop zoals hij er vroeger was, bestaat niet meer.

Opgekocht door een grote onderneming en daarmee zijn charmes verloren. Toch is een groot deel van dat Ravenhorst hart blijven kloppen in een andere firma; SMIT Riooltechniek. Opgericht door Bram Smit, voorheen bedrijfsleider bij dé Boskoopse rioolspecialist. Hij was van mening dat een klein bedrijf een veel betere service kon bieden dan een grote, logge partij zonder kennis van veengrond en klei.

Ravenhorst verloor haar grootste klant, de gemeente.

Bram Smit sloot als tweede man aan bij Ravenhorst. Samen met de eigenaar groeiden de 2 mannen in 7 jaar tijd naar een bloeiende onderneming met 24 medewerkers. De Rioolontstopper Boskoop draaide op kennis, gunning en vertrouwen. Totdat de gemeente fuseerde en de jonge onderneming haar grootste klant verloor. Net na een verhuizing naar een groter pand en flink wat toekomstgerichte investeringen, kon dat moment niet slechter getimed komen.

Waar is die rioolontstopper uit Boskoop dan gebleven?

Ravenhorst de Rioolontstopper werd verkocht aan een grote riool-gigant en ging op in de massa. De mensen die het bedrijf hadden grootgebracht, stapten op tijd uit of gingen mee in de overname, maar kwamen nooit meer tot z’n recht, zoals ze dat deden. Maar de ziel ging nooit verloren. Die wandelde met Bram Smit mee, in zijn avontuur; de strijd tegen de grote jongens!
Inmiddels werken er alweer 4 oud- rioolontstopper medewerkers bij SMIT Riooltechniek, samen met andere riooltoppers!