De zorgen van alle dag, spoel je lekker door het doucheputje

Even de zorgen van je af spoelen. Er gaat niets boven een hete of juist koude douche. De meest creatieve ideeën ontstaan onder de douche, wordt wel eens gezegd. Even wegdromen onder het warme water. Daar kunnen we allemaal van genieten.

Maar met een ingesopt hoofd tot je enkels in het water, de douchebak tot aan de rand gevuld en een verstopt doucheputje, dat geeft toch een minder romantisch gevoel.

Dagelijks verliezen we tussen de 50 en 150 haren per dag, waarvan we een groot deel via ons doucheputje kwijtraken. Gelukkig blijven veel van deze haren hangen in de doucheput. Door het doucheputje regelmatig uit elkaar te halen en schoon te maken, voorkomen we dat het putje of de buizen echt verstopt raken.

Ontstoppingsmiddelen door de doucheput?

Toch is het nooit helemaal te voorkomen. Zeep-resten, een scherp randje, lijmresten. Allemaal oorzaken van een verstopping in de doucheafvoer. Soda, schoonmaakmiddelen en oma’s middelen zoals schoonmaakazijn, hebben geen enkele invloed op zo’n verstopping door haren in de afvoer van de douche. Chemische middelen worden vaak zonder resultaat ingezet. De haren smelten samen tot één kluit, waardoor de put nog meer verstopt raakt. De buis wordt van binnen extreem heet, terwijl de buis, de verbindingen en lijm daar helemaal niet tegen bestand zijn. Ook kunnen vloertegels in de badkamer flink beschadigd raken.

Naast een dure fles ontstoppingsmiddel betaalt te hebben, moet je nu ook op zoek naar een lokale afvoer-ontstopper die niet alleen de verstopping, maar als het tegenzit ook een lekkage moet gaat oplossen. Zit de verstopping niet in het doucheputje zelf, neem dan geen risico en bel een bekwame en betrouwbare vakman.

SMIT Riooltechniek ontstopt en reinigt uw verstopte doucheafvoer in een mum van tijd. Wij reinigen de afvoerbuis door deze mechanisch uit te frezen. Als het werk gedaan is, is de afvoerbuis weer zo goed als nieuw en kunt u weer genieten van een heerlijke warme douche.

Voor Deze Soorten Verstoppingen Kunt U Ons Bellen

Wij staan dan direct voor u klaar:

  • Riool ontstoppen
  • WC ontstoppen
  • Doucheputje ontstoppen
  • Afvoer ontstoppen
  • Regenpijp/ HWA ontstoppen
Rioolontstopping - Riool Verstopt - Smit Riooltechniek

Wilt u eerst zelf proberen uw lekkage of overstroming op te lossen? Kijk dan bij onze tips en trucs voor het ontstoppen van uw afvoer.